Hvorfor mit nye yndlingsgarn er Drops Cotten Merino

Drops Cotten Merino – mit yndlingsgarn på alle punkter! Her er en lille blog til alle strikker pigerne (og drengene) derude. Så hvis du ikke lige er til garn og pinde så spring over. Synes du til gengæld at strikning er toppen, er du mon lige startet eller strikker du kun med billigt akryl garn fra brugsen? Så læs lige med her. Det vil være en øjenåbner for dig.

drop-cotten-merino1

Jeg er selv den type der synes garn er dyrt, ALT for dyrt, så jeg har stort set altid købt det på tilbud i supermarkeder og sjældent sat mine ben i en rigtig garnbutik. Og det til trods for at jeg faktisk snart har strikket (on/off) i 10 år.

Mit yndlingsgarn var akryl garn af flere årsager. Vigtigst af alt, det kunne vaskes i maskinen på 30/40 grader. For tanken om at ens strikketøj ikke kan vaskes i maskinen gjorde, at jeg opgav uldgarn. Og når jeg en sjælden gang fik fat i noget lækkert uldgarn, så endte det altid med, at mit strikkeprojekt blev ødelagt af vask. Jeg er også typen der synes at uld kradser alt for meget, og det orkede jeg heller ikke. Derfor regnede jeg med, at jeg måtte holde mig til akryl garn for evigt.

Desværre er akrylgarn bare ikke så lækkert. Det følelse ikke særlig blødt og man kommer let til at lugte i sådan en akryl trøje. Og det er jo ikke så fedt.

Jagten gik derfor ind på et bedre alternativ, og det var her jeg faldt over Drops Cotten Merino garn. Efter at have strikket min første trøje i dette lækre garn, har jeg nu helt skiftet religion. Ud med alt akrylgarnet og ind med Drops Cotten Merino garn!

Og her er hvorfor jeg elsker det garn:

  • Det består af 50 % uld og 50 % bomuld. Bomuldsgarn er som regel meget tyndt. Det her garn er tykt og lækkert og kan stikkes på pind 4. Jeg bruger som regel pind 3, da jeg godt kan lide at det bliver tæt.
  • Det kan vaskes på 40 grader, i maskinen sammen med alt mit andet tøj. Allerede her er lykken jo gjort.
  • Det holder formen! Trøjen bliver hverken større eller mindre og kan let trækkes i form, også efter tørring.
  • Det kan endda stryges! Har eg dog ikke forsøgt mig med.
  • Det er blødt og lækkert og kradser ikke. Så også min datter kan få glæde af det.
  • Det er ikke særlig dyrt! På http://www.garnstudio.com/yarn.php?id=103&cid=3 kan du læse mere om dette garn, og jeg har altid fundet det til under 20 kr. for 50 gram. Det er en god pris i forhold til hvor dyrt garn ellers kan være.

 

drops-cotten-merino4

Det eneste minus ved dette garn (hvis vi skal finde et) er, at det ikke findes i særlig mange farver. Og det bliver man jo let lidt begrænset af. Hvis nogen kender en garn type, der ligner så meget at den kan strikkes sammen med drops cotten merino, men med andre farver, så er lytter jeg gerne med store ører.

Konklusionen er, hvis du normalt er til akryl garn fordi det er billigt og kan vaskes. Så udfordrer jeg dig til at prøve at strikke en enkelt lækker sag i drops cotten merino. Du vil elske det!

drops-cotten-merino3