Hvorfor har ingen film og serier ordentlige slutninger i dag?

Engang tilbage i 90érne så jeg filmen ”Blair Witch Project” i biografen. Jeg synes den var mega uhyggelig og ret god. Men jeg husker også, at jeg var meget irriteret og overrasket over, at man ikke fik en forklaring på alt det uforklarlige til sidst. Det trak virkelig ned og irriterede mig længe.

Senere har jeg fulgt med i serien ”Lost”. Som også var en rigtig god og gribende serie, der blev sindssygt populær. Her blev jeg i sidste sæson noget nervøs. Det hele var blevet så mystisk og indviklet, at jeg virkelig ikke kunne se hvordan det hele snart skulle hænge sammen. Skuffelsen ville dog heller ingen ende tage da sidste afsnit rullede over skærmen og man ikke fik en eneste forklaring på alt det mystiske. (Nej jeg køber ikke teorien med at det hele var en drøm.)

Jeg var rasende!

Hvad bildte de sig ind!

De havde jo ikke engang gidet at lave noget ordentligt. De havde lavet en mystisk serie bare for at være mystisk og slet ikke gennemtænkt det! Enhver idiot kan da finde på en masse mystiske ting og smide dem ind i en serie. Den virkelig kunst er jo netop at have hjernen til, at få alle trådene til at hænge sammen til sidst.

Desværre er dette åbenbart tendensen på rigtig mange film, der kommer ud i dag. Senest har jeg set filmen ”Bird Box”, som også er super populær. Nu vil jeg nødig spoile den for dem der ikke har set den.

Men også her bliver vi til sidst snydt for det vi har siddet og ventet på hele vejen igennem filmen. Nemlig hvad fanden det handlede om! Hvad var det for noget mystisk noget der forekom?

Hvorfor er film blevet sådan i dag?

Hvad er det for et publikum, der synes det er fedt?

Er filmbranchen blevet for doven?

Kan manuskript forfatterne ikke finde ud af at skrive slutninger?

Kan disse film ikke få en eller anden form for label, så jeg slipper for at blive skuffet gang på gang?