Nova-natura.dks personlige skatte.

Nips ting og andet stilleben findes vej ind i mit hjem på forskellige måder. Her er lidt om de skatte jeg sætter mest pris på.

Der er altid ting man får anskaffet sig som man ved at dem kommer man ikke til at skille sig af med frivilligt igen. De ting som betyder noget og som ikke nødvendigvis har kostet ret meget. Men de ting der giver ens hjem personlighed og som er fyldt med gode minder. De ting har jeg også et par stykker af og her kan i se dem.

alabast krukke og vase

Disse to alabast ting, henholdsvis en lille krukke med log og en lille vase er blot et par ting i min efterhånden ret store samling af alabast ting. Jeg har en del skåle, lysestager, drikkeglas, morter osv. I alabast og jeg elsker det hele. Dette er min lille samlermani og det er svært for mig at gå forbi gamle alabast ting uden at købe dem. Jeg er især vild med det i de grønne nuancer men de er desværre ikke så lette at finde som disse sandfarvede. Krukken er kronen i samlingen og jeg er super glad for den. Jeg fandt den til bare 10 kr. på et loppemarked på Bornholm.

anubis figur

Anubis i sten og en østlig vase. Disse ting har jeg efterhånden haft en del år. Vasen er købt i en lille nu nedlagt butik på Bornholm som importerede ting fra østen. Den er i metal men passer godt ind i natural living stilen på grund af dens farver. Anubis krukken er af sten og er selvfølgelig købt på en charter ferie til Egypten. Figuren er et typisk stykke billig souvenir og jeg tror jeg betalte omkring 50 kr. for den og så var sælgeren også glad. Jeg havde slæbt omkring syv kilo souvenirs med hjem fra Egypten i sin tid, men kun denne har stadig en plads i mit hjem. Anubis er balsameringsguden og den gud der vejer den afdødes hjerte op imod sandhedens fjer og åbner døren til dødsriget hvis man har gjort sig fortjent til det. Han minder mig om at døden ikke nødvendigvis er enden på alt ting og det gør mig glad.

bonsai

Dette kunstige bonsaitræ er en gave fra en veninde. Egentlig er det super usmageligt men jeg er vild med det. Jeg elsker alt japansk og også bonsai træer, de ægte jeg selv har forsøgt at lave er altid døde. Men dette skønne træ af ægte plastic står stadig smukt så jeg elsker det. Ville gerne have flere af dem.

komode

Denne store kommode er et loppefund fra sidste sommer. Kommoden var hvidbejset og ret ramponeret. Jeg gav den en fuld hvis maling og udskiftede de kedelige trægreb med disse super kicthede greb af gevirknopper. De er hentet hjem fra USA købt på Ebay under en af deres nips ting kategorier.

lysestager

Disse små trælysestager til fyrfadslys er købt på et sigøjner loppemarked i det sydlige Portugal. De er den eneste nips ting og souvenir jeg har fra det sted ud over alle de muslinger jeg samlede op på strandene. De er udskåret af noget mørkt træ med fine mønstre. Jeg gætter på måske noget rod træ. De er ikke lavet helt ens og den ene har fået et hak men jeg er stadig super glad for dem. De er lige den stil som jeg gerne vil have meget mere af.

skål

Den afrikanske skål som jeg kalder den er i virkeligheden industrifremstillet og spyttet ud i massevis. Den er vist fra Sia design og købt i en isenkræmmerbutik og har fine striber på bagsiden. Jeg elsker den dog alligevel. MEN det jeg elsker mest ved den er indholdet. Her er en stor del af alle de meget små skatte og nips ting som jeg har samlet op på strande på diverse ferier. Helt små konkylier på en cm længde og alle mulige andre bitte små ting som jeg bare slet ikke kunne lade være med at samle op. Og ja den grønne er altså en jeg har købt. Jeg skal altid helt nede og sidde og rode i småstenene når jeg er på stranden så jeg kan finde disse miniskatte.