Sådan får du tulipaner der kommer igen år efter år

Tulipaner skal helst komme igen år efter år. Kender du det, du har købt en billig kasse tulipanløg på spot i den nærmeste Netto. De ser smukke ud på billedet og du fik en god pris. 70 løg til 70 kroner. Glæden vil ingen ende tage, når du med stor entusiasme graver alle løgene ned i haven omkring oktober måned. Nu kan du endelig gå og glæde dig.

Foråret kommer og i april står du pludselig og undre dig. For du har jo sat 70 tulipanløg, men kun ca. halvdelen er kommet op.

Du tænker at løgene nok bare skal vokse til og det bliver bedre næste år. Det gør det ikke. Næste år er der stort set ingen tulipaner at spotte. Slukøret må du erkende at de er gået til.

Men hvad har du dog gjort forkert?
INGENTING! Du har bare købt de forkerte tulipaner. Du har købt tulipaner der er udviklet og opdyrket for at se smukke ud. De ser også super flotte ud dem der kommer. Men desværre er de ikke tilpasset vores klima og derfor går løgene til efter få år.

Men du har jo set at naboens tulipaner kommer igen år efter år og står flottere og flottere hver år?

Din nabo har købt nogle andre tulipanløg.

Din nabo har enten købt Botaniske tulipaner eller Darwin hybrider.

Disse tulipanløg kan nemlig holde til vores klima og vil komme igen år efter år. Og de udvikler sideløg der betyder, at et enkelt løg med tiden kan blive til flere smukke blomster. Darwin hybrider og Botaniske tulipaner sælges ikke så tit i supermarkederne, fordi de er dyrer og fordi udvalget omkring udseenet er mindre. Men det hænder, så se endelig efter når du køber løg, du kan være heldig at gøre et godt køb.

Ellers kan jeg anbefale, at du køber dine tulipanløg på nettet eller ude på planteskolerne, hvor du nemt kan søge eller spørge dig frem til Darwin hybrider og Botaniske tulipaner.

Og ja udvalget er lidt mindre, men du kan stadig finde mange smukke tulipaner og næsten alle farver. De koster lidt mere, men det er det værd når de kommer igen og igen.

Andre tricks.
Husk at nippe toppen af blomsten når bladene er faldet af, så bruger løget ikke energi på at lave frø.

Lad blade og stilk stå indtil de er visnet helt ned og er brune, så har løget ”suget” energien ned igen.

Samtlige af de billeder du ser herunder, er af billeder Botaniske tulipaner eller Darwin hybrider.

tulipaner

tulipaner

tulipaner

tulipaner

tulipaner

tulipaner

tulipaner

Se også vores smukke plakater til din boligindretning.