Opskrift på Rabarbersaft

Rabarbersaft må være den ultimativt nemmeste saft at lave. Det tager ca. 30 minutter i alt. For at lave rabarbersaft skal du bruge følgende.

  • 500 gram rabarber
  • 1 liter vand
  • 2 dl sukker
  • 1 vaniljestang eller (2 tsk. vaniljesukker)
  • 1 stor gryde
  • 1 sigte

Så lidt skal der til. Og så enkelt er det.

Skær rabarberne i små stykker, smid dem i en stor gryde sammen med sukker, vand og vanilje. Sæt over og lad det koge i ca. 10 minutter. Lad det køle af et par timer. Tag en sigte og sig saften. Put den på flakser og i køleskabet/fryseren.

Hvis du drikker det indenfor et par uger (og det gør du, for den smager godt), så er det ikke nødvendigt med atamon. Put en flaske i køleskabet og frys resten, så kan du tage lidt op af gangen. Modsat eks. hyldeblomst saft, skal rabarbersaft ikke stå og trække i flere dage. Derfor er det en super let saft at lave.

Økologisk rørsukker og hel vaniljestang er flere steder på nettet det ENESTE rigtige. Men helt almindeligt hvidt sukker og vaniljesukker kan også sagtens gøre det. Det har vi altid brugt her i huset, og det smager himmelsk.

rabarbersaft rabarbersaft1 rabarbersaft2 rabarbersaft3