Rabarbersaft – Opskrift

Rabarbersaft smager himmels, det er let at lave og så er det en super måde at få brugt alle sine rabarber på.

I denne tid står mine rabarber store og smukke og hvert år tænker jeg at de skal bruges på noget fornuftigt. De skal jo ikke bare stå til pynt. Nu er jeg ikke den store marmelade spiser og jeg bryder mig ikke om hverken kompot eller kage med frugt i. Ja jeg ved det, jeg burde skamme mig.

Dog har jeg nu set lyset og opdaget hvad jeg skal bruge mine rabarber til, de skal laves til saft. Det er nemlig både supper lækkert og nemt og hurtigt at lave.

Når man laver saft af eks. hyldeblomster er det en langtrukket proces hvor det skal trække i flere dage. Sådan er det ikke med rabarbersaft. Det kan faktisk laves lyn hurtigt.

Sådan gør du.

Pluk alle de rabarber du kan, skær dem i tern og vej hvor meget der er. Opskriften her er per. 500 gram.

  • 500 gram rabarber
  • 1 vaniljestang eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. sukker
  • 1 liter vand.

Smid det hele i en stor gryde, kog det i 10 minutter, lad det stå til afkøling et par timer. SÅ LET ER DET! Man tror det næppe, men mere kræver det ikke.

Si kompotten fra (kan sagtens bruges på brødet eller yoghurten så gem det på atamon skyllede glas). I gamle dage kaldtes denne overskudsgevinst fra saftbrygning for pulpen. Pulpen gav man til grisene eller blev brugt som fattigmands marmelade. Det ændre dog ikke på at det er en lækker resurse der ikke bør gå til spilde.

Nu kan du hælde rabarbersaften på flasker.

 rabarber

Saften er især lækker med list dansk vand eller mousserende vin, men kan også blandes med vand og drikkes som helt almindelig saft.